Sway - jazzy music

Nadat bijna alle muzikanten van Sway elkaar eerder in verschillende bands (Strange Go, Floyd s Motel, Palletti Combo en Jazzis) gevonden hadden, kwamen Margriet en Sjaak met een nieuw idee. Dat resulteerde in waar we nu mee bezig zijn: mooie nummers, in diverse stijlen, tikkeltje layed back, maar wel spannende  SWAY- muziek.
Will

Margriet Verhagen - zang

Zingen zit er al van jongs af aan in.  Op haar slaapkamer voor de  kaptafel met haarborstel in de hand is het allemaal begonnen.

Het echte werk als leadzangeres startte in 1985 in een 10 mans formatie genaamd “Strange Go”, een band met veel internationale ervaring. Met optredens van Berlijn tot Kenia en van Hong Kong tot Costa Rica…

In 2001 is Margriet zangeres van de band Paletti Combi geworden, een 5-mans formatie met o.a. Philip en Thed, met heerlijke jazzmuziek.
In 2004 heeft Margriet meegedaan aan de voorrondes van het Nationaal Songfestival. In 2005 vormt Margriet een Duo met Tom Meuwese en zij zingen de sterren van de hemel op elke gelegenheid van begrafenis tot bruiloft en van braderie tot bedrijfsfeest. Margriet is/wordt regelmatig als gastzangeres gevraagd bij diverse bands of ter opluistering van bv. een dinerdansant.

In 2013 startte de band “Sway” waarin Margriet de leadzangeres is. Een heerlijke band met totaal 7 bandleden en een geheel eigen karakter….!


Sjaak Jansen - tenorsax, altsax, sopraansax, zang

Vanaf zijn 15e speelt hij saxofoon. In zijn eerste band, Strange Go, ook met af en toe zang.
Daarnaast was hij saxofonist bij de schitterende blazerssectie van Floyd s Motel (ruige bluesband) met veel solo-werk voor saxofoon.
Na Strange Go maakte hij deel uit van de Millingse formatie GrandMother B (soul en funk)

Daarnaast is Sjaak een tijd lang drummer geweest bij Four on the Floor  met af en toe sax soli.

Inmiddels is ook de band Jazzis opgericht, met daarin veel oud-leden van Strange Go. Hierin was ik aanvankelijk drummer, maar al snel ben ik deel uit gaan maken van de blazerssectie op tenor en alt saxofoon.

Bij Sway vult hij, naast zijn saxwerk, zijn zangnummers op eigen wijze in en zingt hij duetten met Margriet.

Thed kreeg zijn eerste les, overigens op klarinet, in 1962.

Daarna speelde hij in bands zoals Strange Go, Floyds Motel en het Paletti Combo.

Verder is hij op verschillende studio- opnames te horen.

Muziek maken met vrienden is een van de mooiste dingen die er is, zegt hij

Gerard de Boer - tenor-, alt-, sopraansax
Thed Maas - trompet

Gerard: ik speel vanaf mijn 18de saxofoon. Ben altijd mijn eigen leermeester geweest en daar wijt ik mijn tekortkomingen aan. Voor de rest was alles goed zei de dokter.

Begonnen in de kerk met een band uit het jongerenkoor samen met Peter, Thed en Sjaak. Strange Go is hier uit voortgekomen. 
Na heel veel jaren Strange Go, gingen we door in Jazzis en daarna volgde Sway.

Mijn leus is dan ook: nog vele jaren met leuke optredens in kleine kroegjes waar onze muziek en solo’s mooi tot hun recht kunnen komen. Waar je na afloop kunt zeggen bij een goed glas bier: lekker gespeeld!


Peter Rutten - toetsen

Peter begint z'n  flinke bos wilde haar zo langzaam aan te verliezen, heeft bruine ogen en wil vooral piano spelen. Dat wil hij al vanaf het moment dat hij zijn eerste stapje zet. ‘Ik heb gehoord dat ik vanaf mijn geboorte al achter de piano probeerde te kruipen.’

Op zijn dertiende belandt hij in een band en hij bespeelt daarna in regionaal bekende formaties de toetsen: Floyds Motel, Strange Go, Jazzis, Bloom  en diverse bluesbands. Dat brengt hem de wereld over: hij staat op podia in Hong Kong, Kenia, Amerika en natuurlijk veel landen in Europa.

In 2014 heeft hij succesvol een opleiding producer gevolgd en verzorgt nu ook het geluid van diverse lokale bands.Tegelijkertijd registreert hij het optreden en indien gewenst  wordt er een  eindmix van gemaakt samen met muzikanten voor een CD of YouTube. Zijn grote ervaring komt hem in Sway van pas, waar hij die verdieping in de muziek kan brengen die hij zoekt.

Philip Woudenberg - contrabas

Hij is in 1973 op gitaar begonnen en switchte in 1979 naar basgitaar. Vanaf 1984 speelde hij contrabas in allerlei workshops en kreeg hij 3 jaar les van jazzbassist Henk Haverhoek. Verder heeft hij 2 jaar klassiek les gehad van Chris Heilbron gedurende de periode dat hij 4 jaar in het Nijmeegse Studentenorkest speelde.

Hij nam twee CD's op, speelde mee in een muziektheaterproductie 'Ich fragte meine Mutter'  van Rinel van Venrooy en trad op bij jazzfestivals in Nederland, België en Frankrijk. In 1998 was hij samen met Fleur d'Ennui genomineerd voor de jazz-award op de Jazzfestival Breda.
CD: Rinel van Venrooy – Ich fragte meine Mutter (1995)
CD: Fleur d’Ennui – Hot Strings (2001)

In de periode dat hij verbonden was aan Stichting Snaarland en andere artiestenbureau's verzorgde hij muziek bij openingen, exposities, (bedrijfs)feesten, diners dansant en bruiloften.
Door de jaren heen speelde hij en speelt hij nog steeds met veel plezier in allerlei groepen met diverse stijlen: jazz, zigeunermuziek, klezmer, Franse musettes en chansons, Hot Club de France, popmuziek etc.

Met Sway is hij weer terug bij zijn oude liefde: jazzy muziekWill Reichgelt - percussie

Hij zag en hoorde voor het eerst conga’s op het Festival of Wight (zuid Engeland) in 1971, bespeeld door een Mexicaan uit de San Francisco scene, dat boeide! Daar begon de liefde voor percussie.

Eind jaren ‘70 van de vorige eeuw was Will zijn productiewerk met de uit Guinée afkomstige Fodé Jacouba Camara, alias Bruno, voor de groep Fatala (afrikaanse dans en percussie) , de concrete aanleiding zelf “aan de slag te gaan”.

Hij werd beroemd in Nijmegen en omstreken met Citizen Groove, de eerste groove band van Nijmegen, speelde met Deborah Jeanne Weitzman (USA) en Wout Pennings, kreeg het daarna  druk met organiseren van festivals en theater naast een drukke baan, maar bleef in zijn zelfgebouwde oefenruimte actief met wisselende muzikanten.

Het uitvoerende werk pikte hij weer op met Phill and Grace en nu sinds twee jaar met Sway, een nieuwe aanpak van swingende muziek.  Dat is thuis komen!